Baltie 2012 - internationale ronde

De winnaars van de regionale Baltie contest hebben ook meegedaan aan de internationale ronde op zaterdag 19 mei. Voor teams die niet naar Warschau waren afgereisd was het toch mogelijk via internet aan deze finale deel te nemen. Voorafgaand aan de finale had Ingeborg Brokking, de begeleidster van het team van OBS Noord een Skype verbinding met Bohumir Soukop, de organisator van deze contest, tot stand gebracht. Zo konden de kinderen een kijkje nemen in de zaal van de Technische Universiteit van Warschau waar meer dan tweehonderd scholieren uit Tsjechië, Polen, Slowakije en Wit Rusland aan het programmeren waren.
Noord_contest_4.jpg Noord_contest_1.jpg
Romée, Ferron en Maxim met het behaald diploma. Sandra overhandigde Ingeborg een bloemetje voor haar inzet. Er moest heel wat geregeld worden om deze contest op afstand mogelijk te maken.
Skype.jpg The_Baltie_Family.jpg
Ondanks het feit dat Romeé, Ferron en Maxim veel minder programmeerervaring hebben dan de overige deelnemers, wisten ze toch nog zeven teams achter zich te laten.

Ze hebben het diploma dan ook wel verdiend. Proficiat!


Diploma_eindronde.JPG
Diploma_eindronde.JPG

Zie ook http://www.tctubantia.nl/regio/achterhoek/11067695/Borculose-talenten-op-EK-programmeren.ece

Baltie 2012 contest - regionale ronde

Winnaars van de regionale ronde van de internationale Baltie contest 2012: Romée, Maxim en Ferron van OBS Noord.

Deze contest bestaat uit drie rondes: de schoolronde, de regionale/nationale ronde en de internationale ronde (in Warschau).

Kinderen van OBS Kiezel en Kei, OBS De Keikamp, G.A. van der Lugtschool, Menno ter Braakschool, OBS Noord en OBS Op d'n Esch hebben aan deze contest deelgenomen. Het team van OBS Noord gaat ook deelnemen aan de "contest for long distance teams". De finale voor teams die niet naar Warschau reizen, maar de finale opdrachten op school maken (op 20 mei a.s.).

Baltie_contest2.jpg Baltie_contest.jpgNoord_Baltiecontest_2012.JPG


Iedereen die een Baltie-account heeft (een UID) kan meedoen aan de Junior B3 contest.
In onderstaande handleiding staat hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Handleiding contest Junior B3

Contestregels:

Baltie_contest_2012.jpg
Of download dit document als pdf: Baltie 2012 contest73_Baltie_contest.jpg
Jorwin, Sharan en Joris behaalden een plaats in de top 100 van de internationale Baltiecontest 2011, waarvoor zich meer dan 2000 kinderen hadden ingeschreven. Zie ook Baltie-wedstrijd.


Oude contesten